I am Eve

Systrarna Mahsa & Marjan Vahdat gav en bejublad konsert på Re:Orient förra helgen, något jag tyvärr missade. Men till min tröst så har de precis kommit ut med sitt andra album, I am Eve , det första albumet fick spelas in live i den italienska ambassadens trädgård i Teheran, med en en producent från Norge, anledningen var naturligtvis de inskränkningar som finns för kvinnliga artister under nuvarande politisk realitet i Iran. Resultatet blev naturligtvis Songs from a Persian Garden.

Läs gärna min kompis Kalle Tidermans recension i dagens SvD. Läs dessutom Nima Darjamadjs inlägg om konsertupplevelsen på Re:Orient förra helgen, en kille som älskar Souad Massi kan ju inte ha fel!

Mahsa Vahdat är också ambassadör för det Köpenhamsbaserade Free Muse, som är den enda världsomspännande organisationen som jobbar med yttrandefrihet inom musiken. Hon deltog i en konferens om musik och yttrandefrihet i Beirut för ganska exakt tre år sedan och resultatet finns i form av en rapport med namnet ¨All that is Banned is Desired¨.

Här är ett smakprov i form av låten Mina.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: