Ett plagg rött II

Amnesty och den Svenska Burmakommittén håller en  tyst manifestation för Burma på Medborgarplatsen  klockan 13-14 idag . Detta är en av många manifestationer över hela världen idag.

Jag deltog i förra fredagens manifestation som var bland det finaste  och meningsfulla jag gjort.  Att se hela det politiska Sverige stå enat över blockgränserna och 2000 människor som gemensamt står upp för demokrati och mot diktatur och våld är tyvärr ingenting som är självklart,  därför var det så mycket mer överaskande att så många slöt upp, och fantastiskt att få vara med om detta.

FN´s sändebud har nu återvänt till New York och rapporterat.  Gambari fick möta både Aung san Suu Kyi och juntaledningen, som erbjöd samtal med Suu Kyi under villkor, något som ej accepterades av NLD´s(Suu Kyis parti) talesman Nyan Win.

Kinas mjuka linje gentemot regimen fortsätter, förhoppningsvis i tandem med tyst diplomati.

Fyra ledande munkar jagas uppenbarligen fortfarande och vidden av munkarnas engagemang blir tydlig när det står klart att 18 kloster bara i Yangon/Rangon drabbades av räder i regimens svar på demonstrationerna.

Kom till Medis och visa ditt stöd för Burmas modiga folk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: