Teckningar av ett annat slag

För att få lite respit från Vilks rondeller så vill jag flagga för en artikel i den engelskspråkiga libanesiska tidningen Daily Star

Det handlar om det första numret av Serien Salamander, eller al Salamandal som den heter på arabiska, och är en ny modernare, vuxnare serie, mer pop the Casbah än Kalle Anka kanske?

Albumet är skrivet på tre olika språk, arabiska, franska och engelska, något som kanske är kännetecknande för Beirut som stad , en kombination av schizofreni och kosmopolitanism, måhända.

Jag skulle samtidigt vilja passa på att tipsa er om min favorittecknare vad gäller politiska kommentarer från Egypten, Tareq Shahin som bloggar på Cairo Freeze .

För att ni ska få ett sammanhang till den första teckningen på Cairo Freeze så fick de fyra mest välkända chefredaktörerna för den självständiga pressen för att ha spridit falsk information om presidenten och hans närmaste män, en dom som kom bara för ett par dagar sedan.

För alla er facebookfantaster finns det också en liten överaskning på Cairo Freeze, man skulle kanske kunna kalla det UBL goes facebook?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: